Integratieve psychotherapie

Om meer inzicht te krijgen in jezelf, jouw situatie en je mogelijkheden, is therapie een uitstekend middel om dit te bereiken. Verschillende emotionele blokkades zoals boosheid, verdriet, pijn etc. kunnen worden aangepakt doormiddel van het onderzoeken van je eigen belevingswereld.

Dit zal je alsnog de ruimte verschaffen om verschillende belemmeringen in je leven aan te pakken, het is een ontdekkingsreis waarbij je jouw eigen mogelijkheden en krachtbronnen zult ontdekken en benutten. Het is ons doel om jouw metgezel te zijn tijdens deze reis….

Integratieve psychotherapie is een intensieve kortdurende en effectieve therapievorm. Tijdens deze therapie wordt er gebruik gemaakt van verschillende psychologische stromingen. Op deze manier zal er een optimale afstemmingen op de behoeften van jou als persoon in jouw situatie plaatsvinden.

Bij Compas Consultants ben je op het juiste adres voor:

- Psychische klachten
- Lichamelijk ongemakken/pijn
- Relationele en sociale problemen
- Persoonlijke ontwikkeling en groei

Een doorverwijzing van huisarts of specialist is mogelijk, maar niet noodzakelijk.Bij mensen met pathologische ziektebeelden en ernstige persoonlijkheidsstoornissen dient dit altijd in overleg met behandelend specialist, huisarts of psychiater te gebeuren

Wanneer counselling

Iedereen krijgt in het leven te maken met moeilijke momenten. Deze kunnen zich voordoen in de relatie met de partner of op het werk. Het kan ook gebeuren dat u twijfelt aan uzelf. Soms leiden gezondheidsproblemen of nare ervaringen in het verleden tot psychische klachten. In veel gevallen kunt u dergelijke moeilijkheden overwinnen, alleen of met hulp van familie of vrienden. Maar misschien lukt dat nu niet. Als u blijft piekeren, als uw gedachten alsmaar in hetzelfde kringetje ronddraaien, dan kan een counselor uitkomst bieden, zodat u niet in een depressie belandt Counselling is geschikt voor iedereen die stress ervaart, het gevoel heeft dat alles teveel is of tegen problemen aanloopt binnen het gezin, werk of de relatie. Herken jij jezelf in een van de volgende situaties? Dan kan counselling voor jou uitkomst bieden.

 • Overspannenheid en burnout
 • Emotionele problemen
 • Chronische vermoeidheid
 • 5G gedragstherapie
 • Problemen op het werk
 • Communicatieproblemen en conflicten
 • Relatieproblemen
 • Leermoeilijkheden
 • Rouw en verlies
 • Slaapproblemen en concentratieverlies
 • Klachten van depressieve aard
 • Vage lichamelijke klachten
 • Levensvragen en zingeving

Wat is counselling

Counselling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. De counsellor ondersteunt en begeleidt je bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Deze situaties kunnen klachten geven als moeheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten of een ontevreden gevoel.

Persoonlijke counselling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen met de counsellor ga je op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden. Je wordt door de counsellor optimaal ondersteund om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Hoe gaat counselling

De gesprekken zijn erop gericht jou te stimuleren zelf aan te geven hoe jij jouw situatie beleeft en waar je naar toe wilt. De counsellor werkt niet volgens een “standaardlijstje” maar houdt rekening met jouw eigen gevoelens, wensen en ervaringen. In gesprekken en soms met behulp van oefeningen, begeleidt de counsellor jou in het verhelderen van jouw functioneren en het verwerven van nieuwe inzichten. Door de ontstane veranderingen in je gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedrag krijg je weer grip op de situatie en je omgeving.

Counselling is strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim. Ook wanneer het counsellingtraject vergoed wordt door een derde partij, zoals een werkgever, wordt niets uit de gesprekken besproken met deze partij zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

Duur en kosten

De duur en kosten van het counsellingtraject zijn sterk afhankelijk van de hulpvraag waarmee jij je meldt. Het aantal bijeenkomsten varieert gewoonlijk tussen de vijf en tien sessies van één tot anderhalf uur. De aard en de complexiteit van het probleem, maar ook jouw eigen betrokkenheid en inzet spelen hierbij een rol.

Kosten worden berekend op basis van een uurtarief – je ontvangt hiervoor een rekening. Veel zorgverzekeraars verstrekken een vergoeding voor de kosten van counselling; kijk
jouw verzekeringspolis hierop na. Ook de werkgever, diverse regelingen zoals re-integratietrajecten (IRO), het Persoons Gebonden Budget (PGB) en belastingaftrek kunnen mogelijkheden bieden voor een tegemoetkoming in de kosten.